Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ: Χάνει το πρωτάθλημα από την απουσία του Γκιόκα


Η ομάδα που κατά το μεγαλύτερο διάστημα της ποδοσφαιρικής περιόδου ήταν επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα, πήρε το κύπελλο και φάνταζε το φαβορί και για τον δεύτερο τίτλο, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε, όλα δείχνουν πως μένει με την …όρεξη !


Κι αυτό γιατί άφησε βαθμούς σε Αριστείωνα Λυγουριού και με τον Πανναυπλιακό στην Κοιλάδα. Έτσι βρέθηκε με συγκάτοικο στην κορυφή τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου, ο οποίος έχει και το πλεονέκτημα αν η κατάσταση μείνει ως έχει.

Αποδείχθηκε πως καθοριστικός παράγοντας για τις απώλειες αυτές λίγο πριν το τέλος, έπαιξε ο τραυματισμός στον ώμο του τερματοφύλακα Ορέστη Γκιόκα. Από την ομάδα έλειψαν οι αποφασιστικές παρεμβάσεις του και σίγουρα ήταν ο πιο πολύτιμος παικτης της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Όμως, συνολικά η Κορωνίδα στο τελευταίο μισό του πρωταθλήματος δεν ήταν η ομάδα που ξεκίνησε τη χρονιά. Κι αυτό γιατί υπηρξαν αρκετές αλλαγές: άλλαξε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (ο Δώρας σταμάτησε, ο Μπόμπος πήγε στον ΠΑΟΚ), ο Λάμπρου σταμάτησε, ο Καζοκάρου έφυγε για ένα διάστημα και επέστρεψε όχι στην ίδια καλή κατάσταση και τέλος, τραυματίσθηκε ο Μπούρας. Οι παίκτες που ήρθαν είτε δεν προσαρμόσθηκαν γρήγορα είτε ήταν σε διαφορετικό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Όλα αυτά μπορεί να δείχνουν λεπτομέρειες αλλά είναι βασικά στοιχεία στη λειτουργία μιας ομάδας. 

Και τέλος, υπάρχει και ο παράγοντας διαιτησία. Όπως υποστηρίζεται από ανθρώπους της ομάδας, οι δυο τελευταίες διαιτησίες και οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν καθοριστικές σε βάρος της Κορωνίδας…

Το Σάββατο θα παιχτεί η τελευταια σκηνή του έργου, με την ομάδα του Θανάση Τσιρόπουλου να πηγαίνει για τη νίκη στο Δρέπανο και διατηρώντας ελάχιστες ελπίδες για στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στα Μέθανα.

Από την άλλη πλευρά, πιθανόν να υπάρχει και ένα αίσθημα ανακούφισης, αφού η ανάδειξη μιας ομάδας ως πρωταθλήτριας θα σημάνει πως πρέπει να διατηρηθεί η αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι και τον Ιούνιο με παιχνίδια Τετάρτη –Κυριακή, ενώ και το οικονομικό βάρος θα αγγίξει τα 10.000 ευρώ.
Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο…


από το sport-argonafplia